4 kiegészítő, ami mindenképpen kell egy igazi terepjáróra

Egyre több SUV-ot látunk az utakon, de azok, akik komolyan veszik a terepezést nem elégszenek meg egy 8 centiméterrel megemelt, elsőkerekes városi terepjáróval.
4 kiegészítő, ami mindenképpen kell egy igazi terepjáróra

Szerencsére azok, akik igazi terepjáróra vágynak tudnak válogatni a megannyi típus között. A kínálat ebben a szegmensben is hatalmas. Mindenki megtalálja a számára ideális felépítésű és árú autót. Ha valaki szeretne egy drága feltűnő terepjárót, akkor megveheti a Mercedes G osztályt, ha valakinek kisebb a büdzséje akkor bátran beszállhat egy Suzuki Jimnybe, mert biztos lehet abban, hogy nem fog problémát okozni egy komolyabb terep kihívás sem.

Az biztos, hogy ezek az autók önmagukban is tökéletesen képesek kielégíteni a tulajdonosaik igényeit, viszont vannak olyan kiegészítők, amik nélkül nem igazi terepjáró a terepjáró!

A legtöbb terepjáró, vagy terepjárásra alkalmas autóra is szükséges néhány kiegészítő, amivel megtöbbszörözzük a terepjáró képességét az autónak.

Az első ilyen kiegészítő, ami mindenképpen szükséges az nem más, mint a megfelelő terepgumi. Enélkül az autónk képtelen komolyabb terepen elboldogulni, hiába van alatta egy jól átgondolt és nagyszerűen működő összkerék hajtás.

A másik nagyon fontos kiegészítő a csörlő. Sokat segíthet rajtunk, főleg, ha baj van. Egy jó csörlő képes a legnagyobb slamasztikából is kihúzni minket és az autónkat. Fontos, hogy jó minőségű, megbízható csörlőt válasszunk, ami valóban elbírja az autónk súlyát.

Nem mehetünk el szó nélkül a kiegészítő világítások mellett sem. Egy jó terepjáró nélkülözhetetlen kiegészítője a LED fényhíd. Nagyon sok gyártó kínál kiegészítő lámpákat, de ebben az esetben is érdemes odafigyelni a minőségre. A nagy teljesítményű (300 wattnál több) LED fényhidak, képesek tönkre tenni az akkumulátort és a generátort. Amennyiben közúton is szeretnénk használni a lámpánkat, akkor e jeles fényhidat kell választanunk.

A negyedik és egyben utolsó fontos kiegészítő egy mezei ásó. Van az a szituáció, amikor nem elég a jó gumi, vagy a csörlő, kénytelenek vagyunk magunkat kiásni a bajból. Ilyenkor jön jól egy ásó, aminek a segítségével meg tudjuk könnyíteni a terepgumi és a csörlő dolgát.

Kapcsolódó cikkek

Megjelent az új Mercedes GLA

Új Mercedes-Benz GLA - Hey Mercedes!

Megjelent a második generációs GLA, ami komfortosabb, kifinomultabb és jobb terepjáró, mint az elődje.

A VW elektromosítja a Tiguant

A VW elektromosítja a Tiguant

Kétféle új motorral érezik.

Egy szemet gyönyörködtető negyedik: megérkezett a Kia XCeed

Egy szemet gyönyörködtető negyedik: megérkezett a Kia XCeed

A külcsín megváltozott, de a belbecs ugyanaz maradt.