Használt autó vásárlás: tippek és trükkök

Az autó vásárlás főleg a tudatos autó vásárlás nem egy egyszerű művelet, főként ha használt autót szeretnénk vásárolni. Márpedig Magyarországon jellemzően használt típusra futja a családi költségvetésből.
Használt autó vásárlás: tippek és trükkök

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire érdemes ügyelni, valamint kitérünk arra, hogyan történhet meg budapesten felvásárlás azonnal.

Mire fogjuk használni az autót?

Ha már eldöntöttük, hogy autót fogunk vásárolni, azt kell tisztázni magunkban, hogy mire fogjuk használni, hiszen akinek kisgyereke van, az egész más méretet szeretne mint egy nyugdíjas házaspár.

Milyen gyakran van az autóra szükségünk?

Kirándulásra, bevásárlásra vagy napi szinten munkába járásra, nem mindegy. Mindegyiknél fontos a fogyasztás, az olcsó fenntartás és a megbízhatóság. Benzines motorral, dízellel esetleg hibrid vagy elektromos autó lenne a nekünk való?

A napi használatnál még a távolság lehet egy meghatározó szempont, amit naponta meg kell tenni, városban vagy azon kívül szeretnénk használni ez sem elhanyagolható szempont.

Mennyit tudok erre költeni?

Nem szabad megfeledkezni arról a tényről sem, hogy az autó megvásárlásával a folyamat még nem fejeződött be. Az autóra kötelező biztosítást kell kötni, a nevünkre kell íratni, kell egy eredetvizsgálat, egy műszaki átvizsgálás is. Ezek a költségek a motor mérettől, az autó típusától, az életkorától, és a műszaki állapotától is függ, így ezek a költségek több százezer forintig is elmehetnek.

Manapság autót vásárolni szinte bármennyiért lehet, de azt, hogy mennyi az a pénz, amiért használható, üzembiztos gépjárművet lehet kapni azt nem tudjuk megmondani. Sokan a minél fiatalabb autóra voksolnak, de ez sem biztos, hogy döntően jó választás, ha a gazdája széthajtotta, míg egy idősebb autó is lehet jó választás, ha azt gondos kezek óvták, viselték gondját.

Miután itt az internet utána lehet nézni a típusnak, fajtának, igyekezzünk megbízható helyről választani, külsejében és a motortérben ránézésre rendben lévő járművet válasszunk.

Hol vásároljuk meg?

Most az internet korában már könnyebben megy a keresés, magánszemélyektől vagy autó értékesítőtől esetleg nepperektől tervezzük beszerezni, mind megtalálhatók az interneten. A legjobb persze ha ismerőstől tudjuk megvenni, így ismerve az autó előéletét, tudjuk honnan származik. Sok gépkocsit adnak el szervízkönyvvel, ami több szempontból is segítség lehet, de utána nézhetünk az autó előéletének a KEKKH adatbázisában is.

Az extrák esetében mindig ellenőrizni kell, hogy tényleg megvannak-e és működnek-e a meghirdetek elemek. Sok esetben a hiányosságokat elfelejtik közölni. Nem csak az extrákat hanem a tartozékokat, amiknek járnia kell az autóhoz ugyanígy ellenőrizni kell, hogy hiánytalanul megvan-e. Mint a pótkulcs, a pótkerék, az elakadásjelző háromszög, egészségügyi doboz nem nehezen pótolhatók, de be kell őket szerezni és a vásárlásnál alku alapot képeznek. Fontos, hogy az autón az időjárásnak megfelelő gumiabroncs van-e felszerelve és járnak-e hozzá a váltás kerekek.

Ha autót szeretnénk eladni akkor a Budapesten azonnali készpénzes autófelvásárlásra van lehetőség. Telefonon bármikor lehet érdeklődni, örömmel segítenek.

Összegezve

A legfontosabb dolgok az autó vásárlásnál, hogy eldöntsük, mire is fogjuk használni, mennyit tudunk rákölteni, honnan tudjuk beszerezni, milyen típus lenne a legmegfelelőbb. Ezeket figyelembe véve, alaposan átgondolva talán nem tévedhetünk nagyot az autó vásárlásakor.

Kapcsolódó cikkek

Trendi elektroautó a városiaknak: megérkezett a Honda e

Trendi elektroautó a városiaknak: megérkezett a Honda e

Jól néz ki és kissé drága, ám ehhez képest keveset nyújt

Elektromos lesz az egykori hippibusz

Elektromos lesz az egykori hippibusz

E-motort kapott a klasszikus VW Bulli.

Egy szemet gyönyörködtető negyedik: megérkezett a Kia XCeed

Egy szemet gyönyörködtető negyedik: megérkezett a Kia XCeed

A külcsín megváltozott, de a belbecs ugyanaz maradt.